Cindy is een dame die begripvol naar je verhaal luistert. De rust die ze uitstraalt en de inzichten die ze me hielp verkrijgen, gaven me de kracht om alles rustig op een rijtje te zetten en stap voor stap mijn persoonlijke uitdagingen te boven te komen. Ik ben haar oprecht dankbaar - Hilde (Galmaarden)

Lees meer testimonials

Wat zijn chakra's?

Het woord Chakra betekent “wiel” in het Sanskriet. Je kan chakra’s zien als een soort energetische trechters; het zijn de energiecentra van het lichaam via dewelke we energie absorberen uit de kosmos, en dit zowel voor onze fysieke, emotionele, mentale als spirituele processen. Omgekeerd, geven onze chakra’s ook energie af aan de kosmos. Je kan ze ook zien als “drukknoopjes” waar het fysieke en energetische lichaam bij elkaar komen. De chakrapunten maken weliswaar geen deel uit van het anatomische lichaam, maar wel van het energielichaam of de etherische laag. We hebben 7 chakra’s over ons lichaam verspreid, die samenvallen met de belangrijkste klieren, zenuwkooppunten en organen in ons lichaam. :

  1. Stuitchakra (Muladhara)
  2. Heiligbeenchakra (Swadhisthana)
  3. Navelchakra, ook zonnevlecht genoemd (Manipura)
  4. Hartchakra (Anahata)
  5. Keelchakra (Vishuddha)
  6. Voorhoofdchakra (Ajna)

Belangrijk om weten is dus dat onze chakra’s niet enkel een grote rol spelen in ons lichamelijk welzijn, maar ook in ons emotionele, mentale en spirituele leven – lichaam en geest (of etherisch lichaam) zijn één