Cindy is een dame die begripvol naar je verhaal luistert. De rust die ze uitstraalt en de inzichten die ze me hielp verkrijgen, gaven me de kracht om alles rustig op een rijtje te zetten en stap voor stap mijn persoonlijke uitdagingen te boven te komen. Ik ben haar oprecht dankbaar - Hilde (Galmaarden)

Lees meer testimonials

Kwetsbaar evenwicht tussen geven en nemen

Assertiviteit & ZelfvertrouwenHet is niet altijd eenvoudig je mening te spreken of aan te geven wat je wil. Bij momenten zijn je gesprekspartners erg nadrukkelijk aanwezig, en op andere ogenblikken durf je geen nee zeggen tegen je beste vriend of een gezinslid, omdat je vreest dat het zijn of haar gevoelens zal kwetsen. Voor je het goed weet spring je in de bres voor een ander, terwijl een stemmetje binnenin je toeroept even voor jezelf te zorgen. Samen gaan we dus na wat je ervan weerhoudt “ja” tegen jezelf te zeggen en gaan we werken op je zelfvertrouwen zodat je kan uiten wat je nodig hebt en wat je voelt. Hierbij is het ook belangrijk dat je zelfbeeld goed ontwikkeld wordt en dat je jezelf oprecht waardeert, want pas dan zal je de kracht voelen jezelf te uiten, jezelf te zijn en je grenzen te bewaken (assertiviteit). Dit is in het bijzonder belangrijk indien je sensitief bent (HSP).

 

 

Assertiviteit en zelfvertrouwen als kracht

Een tekort aan assertiviteit of zelfvertrouwen kan vaak ook aan de basis liggen van andere kwaaltjes die je mogelijk ervaart. Als je een laag zelfbeeld hebt, bijvoorbeeld, dan verlaagt je daadkracht uit vrees de zaken toch niet goed te doen, of wordt je potentieel belemmerd doordat je gelooft dat het toch niet goed zal uitpakken.

Een tekort aan assertiviteit kan er vb. voor zorgen dat je het leven leidt dat een ander voor je ziet, of dat je je erg moe gaat voelen, omdat je aan alle externe wensen tracht te voldoen, behalve aan de jouwe. Wanneer je echter gaat zien wat een uniek en mooi persoon je bent, dan brengt dit een krachtige impuls met zich mee, waardoor je je gesteund gaat voelen in al je plannen en je vanzelf meer zorg voor jezelf zult dragen.

De weg naar meer assertiviteit en zelfvertrouwen leggen we samen af op jouw tempo, met oog voor jouw noden en jouw gevoeligheden. We nemen de nodige rust om de stappen te bespreken die nodig zijn en om te komen tot wat aan de basis ligt van je verminderde zelfvertrouwen. We maken hierbij gebruik van eenvoudige technieken en inzichten, die je ook makkelijk thuis of op je werk kan toepassen. Samen bouwen we zo aan een krachtigere versie van je mooie zelf om zo bij te dragen aan een algemeen gevoel van welzijn en welbehagen.