Cindy is een dame die begripvol naar je verhaal luistert. De rust die ze uitstraalt en de inzichten die ze me hielp verkrijgen, gaven me de kracht om alles rustig op een rijtje te zetten en stap voor stap mijn persoonlijke uitdagingen te boven te komen. Ik ben haar oprecht dankbaar - Hilde (Galmaarden)

Lees meer testimonials

Life Coaching & persoonlijke groei

In deze snel veranderende wereld, waar zoveel mogelijk is, is het soms moeilijk te weten wat je werkelijk wil en hoe je je wensen kan vorm geven. Vaak blijf je verder gaan in de richting die je reeds bent ingeslagen en kan je stilaan vervreemden van wie je werkelijk bent. Je voelt misschien dat het knaagt, hoewel je niet precies kan aangeven wat er schort. Ergens weet je wel dat het leven zoals je het nu leidt niet (meer) bij je past en wil je bewust kiezen voor zaken waardoor je je leven ten volle be-leeft. Maar dit voor jezelf gaan neerzetten is niet altijd eenvoudig. Hierbij kunnen Life Coaching en sessies rondom persoonlijke groei een wezenlijk verschil maken.

Stilstaan bij jezelf

Elke dag worden we overladen door beelden van hoe een fantastisch leven eruit hoort te zien en zijn er tips te over die ons uitleggen hoe je “succesvol” kan zijn in je projecten. Ook de kennissenkring en familie springen gretig bij met goedbedoeld advies. Ondertussen krijg je zoveel externe prikkels, dat je jezelf niet meer hoort en uit het oog verliest wat werkelijk belangrijk is voor jouw geluk. Vooraleer we dus aan de slag gaan, is het belangrijk dat je stilstaat bij jezelf opdat je werkelijk zou horen wat jouw innerlijke stem je influistert. Dit is niet alleen belangrijk om jezelf en je wensen beter te leren kennen, maar even stil staan wordt essentieel als je reeds fysieke ongemakken ervaart door het leven dat niet bij je past. Denk maar aan een lage energie, steeds moe of prikkelbaar zijn, of verder nog, richting burn-out gaan. Hier eerst aandacht aan schenken is een basisprincipe binnen de filosofie van Samalaya.

Dromen verwezenlijken

Life Coaching

Het is ook heel goed mogelijk dat je al goed weet wat je wil, maar dat het je op de een of andere manier niet lukt. Je probeert wel, maar telkens lijkt het op niets uit te draaien. Vaak zijn we onze eigen saboteurs en zijn er onbewust overtuigingen en ideeën die er ons van weerhouden actie te nemen. Tijdens de coaching brengen we dus jouw “plan” in kaart en nemen we goed overwogen stappen om jouw dromen te verwezenlijken.

 

 

 

Kleine en grote stappen

Via persoonlijke groei, kunnen we aan de slag gaan met zowel jouw kleine als grote wensen. Want elke wens die uitkomt, en elke positieve stap die je zet, is op zich een grote verwezenlijking en kan leiden tot je finale doel. Misschien heb je altijd al een reis alleen willen ondernemen, maar durf je niet goed? Of zou je graag een andere taak toebedeeld krijgen in je sportclub, maar weet je niet hoe je dit aanbrengt en of je dit wel kan. Voel je dus ook niet belemmerd om me te contacteren om te praten over je “kleinere” stapjes, want een deugddoende babbel kan al heel veel nieuwe inzichten opleveren. En opnieuw: elke stap is een waardevolle stap.

Jouw beroepsleven

Deze begeleiding kan ook toegepast worden op je beroepsleven. Misschien ga je met lood in je schoenen naar het werk of voel je dat wat je doet je geen voldoening meer brengt? Misschien voel je je stilaan kantelen richting burn-out? In dat geval is het belangrijk samen te bepalen wat je wel en niet wenst en vooral te bekijken welke talenten en vaardigheden je rijk bent. Weten welke jouw talenten zijn, zal je de nodige kracht en het zelfvertrouwen geven om deze verandering in je (beroeps)leven te bekrachtigen. Lees hier meer over bij Talent Mapping.